xmodem?

General discussions related to php

Moderators: egami, macek, gesf

Post Reply
KenHorse
php-forum Active User
php-forum Active User
Posts: 32
Joined: Sat Dec 26, 2015 12:18 pm

Yea I know it's an old protocol but still...

Anyone figure out how to do it in PHP? Searching the forum turns up nothing xmodem related
tekmunkey
php-forum Active User
php-forum Active User
Posts: 34
Joined: Wed Apr 27, 2022 11:24 am

What on Earth would you want to use PHP with XModem for?

Anyway, the specification is 3/4 of a page. https://web.mit.edu/6.115/www/amulet/xmodem.htm
KenHorse
php-forum Active User
php-forum Active User
Posts: 32
Joined: Sat Dec 26, 2015 12:18 pm

Dealing with an embedded processor device that uses xmodem to load its firmware
User avatar
Michalio
php-forum Fan User
php-forum Fan User
Posts: 103
Joined: Sun Jul 18, 2021 1:33 pm
Location: Poland

I think the best solution will be just execute shell command to use any existing command line application fir xmodem. You can handle the response as you want in php, but it will be good only if you need some logic for that and you know only php. If logic isn't needed you can just write all commands in .bat file or learn another language that will be better for this purpose.
Free coding lessons: https://php-forum.com/phpforum/viewtopic.php?t=29852
Post Reply