Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index PHP PHP General

how do you print a webpage without popping up the printerbox

General discussions related to php

Moderators: macek, egami, gesf

how do you print a webpage without popping up the printerbox

Postby TheIceman5 » Sat Feb 01, 2003 3:08 pm

I have a webpage with a button on it, i want it to print the whole page when you click this button with out popping up the printer dialog box, is this possible? and how do you do it if it is?
TheIceman5
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 28
Joined: Tue Jan 21, 2003 9:31 pm

Re: how do you print a webpage without popping up the printe

Postby *JaH* » Sat Feb 01, 2003 3:32 pm

TheIceman5 wrote:I have a webpage with a button on it, i want it to print the whole page when you click this button with out popping up the printer dialog box, is this possible? and how do you do it if it is?


can't be done :) (and I'm glad it can't :D I want to choose my printer (out of 200+ on the network) before printing :)
*JaH*
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 80
Joined: Fri Jan 31, 2003 4:18 pm

Postby bobaloo » Sat Feb 01, 2003 5:19 pm

I simply wouldn't use a website that had something like that on it. No one in their right mind would. There's a reason that box pops up...so people can choose THEIR OWN SETTINGS! Very user-unfriendly :wink:
bobaloo
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 11
Joined: Sat Feb 01, 2003 11:34 am

Postby TheIceman5 » Sat Feb 01, 2003 8:20 pm

yeah i guess, never thought of it that way. just a security thing i wanted to add on so people couldnt print this thing more than once. Will find another way to do it.
TheIceman5
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 28
Joined: Tue Jan 21, 2003 9:31 pm

Postby bobaloo » Sat Feb 01, 2003 10:59 pm

Well, if something like that is possible, I would think it'd be client-side, not server-side, so PHP wouldn't be the answer. Perhaps try a JavaScript forum?

Out of curiosity, why would you not want someone to print something more than once?

And besides, even if you WERE able to do what you want to do, anyone could simply hit the print screen button, paste it in an imaging program and print it as many times as they want, not to mention the whole Xerox machine thing...
bobaloo
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 11
Joined: Sat Feb 01, 2003 11:34 am

Postby WiZARD » Mon Feb 03, 2003 6:53 am

Hi TheIceman5!
Actually you may do this, but.... :!:
If you may send to your printer esc command for old printer or use SPL protocol....
Actually it's very hard fot simly deadly! :!:
User avatar
WiZARD
Moderator
Moderator
 
Posts: 1257
Joined: Thu Jun 20, 2002 10:14 pm
Location: Ukraine, Crimea, Simferopol


Return to PHP General

Who is online

Users browsing this forum: shmideos and 2 guests

Sponsored by Sitebuilder Web hosting and Traduzioni Italiano Rumeno and antispam for cPanel.

cron