Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index PHP PHP Installation

php.ini file not being read

Forum for you who has PHP installation issues

Moderators: macek, egami, gesf

php.ini file not being read

Postby ian111 » Wed Jun 29, 2005 6:12 am

php.ini file not being read

Cannot get my php.ini file to be read.
Running freebsd5.3 with apache2.0.53 with php5.
php5 loades as a module.
The server is runing fine with all sites working well. And the php scripts are being read fine as well. In fact everything is working fine.
But when I do changes in the php.ini file none of them work.
Have looked at phpinfo path= /usr/local/php5 so php.ini is not being read. have put php.ini file in the /usr/local/php5 but it is still not being read.
also chmod the php.ini to 777 and still not being read.
Also tried to put the php.ini file in other locations like /etc and /usr/local/lib but no luck

I am lost here please help

thanks
Last edited by ian111 on Wed Jun 29, 2005 7:35 am, edited 1 time in total.
ian111
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 29, 2005 6:11 am

Postby Alexej Kubarev » Wed Jun 29, 2005 6:27 am

you did restart apache after changes to php.ini, right?
User avatar
Alexej Kubarev
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2223
Joined: Fri Mar 05, 2004 7:15 am
Location: Täby, Stockholms län

yes I did restart

Postby ian111 » Wed Jun 29, 2005 7:34 am

Thank you for your reply
Everytime I do any changes I always restart apache.
yes I did restart.
ian111
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 29, 2005 6:11 am

Postby Alexej Kubarev » Wed Jun 29, 2005 8:03 am

hmmz..weird that its not being read...
did you taker a look at condiguration and installation instructions on http://www.php.net ?
When people follow them 100% : everything works fine (my own experience)
User avatar
Alexej Kubarev
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2223
Joined: Fri Mar 05, 2004 7:15 am
Location: Täby, Stockholms län

hi

Postby ian111 » Wed Jun 29, 2005 8:16 am

thank you for your reply.
For me everything on the site is working fine just cannot get the system to read the php.ini changes I do
ian111
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 29, 2005 6:11 am

Postby Alexej Kubarev » Wed Jun 29, 2005 8:18 am

well... if you followed everything it said on php.net : im pretty much out of ideas as it states exactly what to do and where to put files while installing :S
User avatar
Alexej Kubarev
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2223
Joined: Fri Mar 05, 2004 7:15 am
Location: Täby, Stockholms län

hi

Postby ian111 » Wed Jun 29, 2005 9:10 am

Thank you for your email.
I have strated another thread on a different forum and have found most of my answers there.
Thanks for trying.
http://www.phpbuilder.com/board/showthr ... st10634466
ian111
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 29, 2005 6:11 am

Postby ruturajv » Wed Jun 29, 2005 10:21 pm

ghi,
make a phpinfo() page
and then in that page check the path of php.ini
and be sure you are editing that file!!!
User avatar
ruturajv
php-forum Super User
php-forum Super User
 
Posts: 1280
Joined: Sat Mar 22, 2003 9:42 am
Location: Mumbai, India


Return to PHP Installation

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

Sponsored by Sitebuilder Web hosting and Traduzioni Italiano Rumeno and antispam for cPanel.