Problem with mod_rewrite (?) on Apache

Discuss server installationa nd configuration issues here

Moderators: macek, egami, gesf

jakubfox
New php-forum User
New php-forum User
Posts: 1
Joined: Mon Feb 20, 2012 4:46 am

Problem with mod_rewrite (?) on Apache

Postby jakubfox » Mon Feb 20, 2012 4:59 am

Hi, I have a problem with Apache/PHP configuration:

PHP scripts doesn't work when there is a slash after script name, ie.:

localhost/test.php/
localhost/test.php/foo
Gives:

Code: Select all

Not Found
The requested URL /test.php/costam was not found on this server.


- .htaccess seems to work, I've tested that using this simple rewrite rule:

Code: Select all

RewriteEngine on
RewriteRule ^alice.html$ bob.html


When there is no slash directly after the script name, everything seems to work fine:

localhost/test.php
localhost/test.php?boo=foo
localhost/test.php?boo=foo/boofoo
localhost/test.php?boo=foo/boofoo/
localhost/test.php?/boo/

/etc/apache2/apache2.conf:

Code: Select all

LockFile ${APACHE_LOCK_DIR}/accept.lock
PidFile ${APACHE_PID_FILE}
Timeout 300
KeepAlive On
MaxKeepAliveRequests 100
KeepAliveTimeout 5
<IfModule mpm_prefork_module>
    StartServers          5
    MinSpareServers       5
    MaxSpareServers      10
    MaxClients          150
    MaxRequestsPerChild   0
</IfModule>
<IfModule mpm_worker_module>
    StartServers          2
    MinSpareThreads      25
    MaxSpareThreads      75
    ThreadLimit          64
    ThreadsPerChild      25
    MaxClients          150
    MaxRequestsPerChild   0
</IfModule>
<IfModule mpm_event_module>
    StartServers          2
    MinSpareThreads      25
    MaxSpareThreads      75
    ThreadLimit          64
    ThreadsPerChild      25
    MaxClients          150
    MaxRequestsPerChild   0
</IfModule>
User ${APACHE_RUN_USER}
Group ${APACHE_RUN_GROUP}
AccessFileName .htaccess
<Files ~ "^\.ht">
    Order allow,deny
    Deny from all
    Satisfy all
</Files>
DefaultType text/plain
HostnameLookups Off
ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log
LogLevel warn
Include mods-enabled/*.load
Include mods-enabled/*.conf
Include httpd.conf
Include /etc/phpmyadmin/apache.conf
Include ports.conf
LogFormat "%v:%p %h %l %u %t \"%r\" %>s %O \"%{Referer}i\" \"%{User-Agent}i\"" vhost_combined
LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %O \"%{Referer}i\" \"%{User-Agent}i\"" combined
LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %O" common
LogFormat "%{Referer}i -> %U" referer
LogFormat "%{User-agent}i" agent
Include conf.d/
Include sites-enabled/


/etc/apache2/httpd.conf:

Code: Select all

ServerName localhost


/etc/apache2/sites-available/default:

Code: Select all

<VirtualHost *:80>
   ServerAdmin webmaster@localhost

   DocumentRoot /home/john/www
   <Directory />
      Options FollowSymLinks
      AllowOverride All
   </Directory>
   <Directory /home/john/www/>
      Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
      AllowOverride All
      Order allow,deny
      allow from all
   </Directory>

   ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/lib/cgi-bin/
   <Directory "/usr/lib/cgi-bin">
      AllowOverride All
      Options +ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch
      Order allow,deny
      Allow from all
   </Directory>

   ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log

   # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit,
   # alert, emerg.
   LogLevel warn

   CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined

    Alias /doc/ "/usr/share/doc/"
    <Directory "/usr/share/doc/">
        Options Indexes MultiViews FollowSymLinks
        AllowOverride All
        Order deny,allow
        Deny from all
        Allow from 127.0.0.0/255.0.0.0 ::1/128
    </Directory>
</VirtualHost>


Phpmyadmin works fine but it has no slashes after script name, only parameters.

I'll apreciate any help with that.

Return to “Server installation and configuration”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest