Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index PHP PHP Installation

Access Violation error with php5 install on IIS

Forum for you who has PHP installation issues

Moderators: macek, egami, gesf

Re: Access Violation error with php5 install on IIS

Postby WiZARD » Thu Jun 17, 2004 2:28 am

kennyr wrote:Hi

I've just installed php5 with IIS web server - .php files seem to display OK, but the following message is also displayed in the browser:

PHP has encountered an Access Violation at 013173DD

Any ideas?

Thanks in advance

What versions of PHP and IIS you used?
User avatar
WiZARD
Moderator
Moderator
 
Posts: 1257
Joined: Thu Jun 20, 2002 10:14 pm
Location: Ukraine, Crimea, Simferopol

Postby Redcircle » Thu Jun 17, 2004 10:23 am

Here's my ignorant answer.

Don't use IIS
User avatar
Redcircle
Moderator
Moderator
 
Posts: 830
Joined: Tue Jan 21, 2003 10:42 pm
Location: Michigan USA

access

Postby stuarttaylor » Fri Jun 18, 2004 12:17 am

try looking at your php.ini file and make sure

SAFE_MODE_GID=Off

it worked for me....

hope this works for you.... :-?
stuarttaylor
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 6
Joined: Tue Jun 15, 2004 6:16 am

Postby gesf » Fri Jun 18, 2004 7:22 am

Yes, seems that the server automatically turns safe_mode and/or safe_mode_gid to On!
User avatar
gesf
Moderator
Moderator
 
Posts: 1717
Joined: Sun Dec 29, 2002 5:03 am
Location: Portugal / Sweden

Re: access

Postby WiZARD » Sat Jun 19, 2004 12:11 am

stuarttaylor wrote:try looking at your php.ini file and make sure

SAFE_MODE_GID=Off

it worked for me....

hope this works for you.... :-?

You want to say what if you set SAFE_MODE_GID=On
You too get the Access Violation at 013173DD?
I'm don't think so......
better use Apache.... but some time need to use and IIS too...
I think what it's a Windows problem.... :(
User avatar
WiZARD
Moderator
Moderator
 
Posts: 1257
Joined: Thu Jun 20, 2002 10:14 pm
Location: Ukraine, Crimea, Simferopol

access violation

Postby stuarttaylor » Sat Jun 19, 2004 1:13 am

after checking further the violation stopped when i restarted iis.... but after a while of php being dormant it returned.

I have now made sure that the phpisapi is registered within application mapping Plus ISAPI filters within IIS, this up to now has proved successful.

over the pat 2 hours i have had no error. But i will keep you informed.
stuarttaylor
New php-forum User
New php-forum User
 
Posts: 6
Joined: Tue Jun 15, 2004 6:16 am

Re: access violation

Postby WiZARD » Sat Jun 19, 2004 2:28 am

stuarttaylor wrote:after checking further the violation stopped when i restarted iis.... but after a while of php being dormant it returned.

I have now made sure that the phpisapi is registered within application mapping Plus ISAPI filters within IIS, this up to now has proved successful.

over the pat 2 hours i have had no error. But i will keep you informed.

Need see Events (Log system) and make a conclusion
User avatar
WiZARD
Moderator
Moderator
 
Posts: 1257
Joined: Thu Jun 20, 2002 10:14 pm
Location: Ukraine, Crimea, Simferopol


Return to PHP Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sponsored by Sitebuilder Web hosting and Traduzioni Italiano Rumeno and antispam for cPanel.