Setting Up PHP Designer

Forum for you who has PHP installation issues

Moderators: egami, macek, gesf

Post Reply
lecapati
New php-forum User
New php-forum User
Posts: 5
Joined: Thu Jun 22, 2017 8:27 am

Fri Jun 23, 2017 2:33 am

I'm having trouble setting up phpdesigner,

i pointed the debugger to:

Image

and i followed this guide to put the dll file in the right directory.
http://wiki.mpsoftware.dk/doku.php/home ... ith_xdebug

I then try to compile the following code which I thought was pretty easy:

Code: Select all

<?php

$con = mysqli_connect('ipaddress', 'user', 'password', 'database');
//check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }mysqli_query($con,"SELECT * FROM table");
?>
the error I then get is :
Failed loading c:/wamp64/bin/php/php7.0.10/ext/./ext/php_xdebug.dll

but it's defiantly in there, any ideas?

thanks.

lecapati
New php-forum User
New php-forum User
Posts: 5
Joined: Thu Jun 22, 2017 8:27 am

Fri Jun 23, 2017 2:45 am

I changed the details in php.ini to point to the location, but i still get the error message:
Failed loading C:\wamp64\bin\php\php7.0.10\ext\php_xdebug.dll

User avatar
hyper
php-forum Fan User
php-forum Fan User
Posts: 526
Joined: Mon Feb 22, 2016 5:52 pm

Fri Jun 23, 2017 8:00 am

c:/wamp64/bin/php/php7.0.10/ext/./ext/php_xdebug.dll

and

C:\wamp64\bin\php\php7.0.10\ext\php_xdebug.dll

are different directories with different capitalisation (not sure if this matters on windose though but it might matter to the server) and forward and backward slashes used.

lecapati
New php-forum User
New php-forum User
Posts: 5
Joined: Thu Jun 22, 2017 8:27 am

Fri Jun 23, 2017 12:23 pm

well i dont get to choose the location of the slash for phpdesigner,
i doubt its this though, since i've only followed the default instructions.

Post Reply