Installed php PDT thru Eclipse install Software what Next

Forum for you who has PHP installation issues

Moderators: egami, macek, gesf

Post Reply
ArthurSamson
New php-forum User
New php-forum User
Posts: 2
Joined: Thu Jan 12, 2017 11:02 am

Thu Jan 12, 2017 11:17 am

All,

I am new to this technology, so excuse me if I am missing the basic understanding of php. I have installed eclipse neon and MySql in my windows 10 system. I wanted to install php so I build my web site. I did this thru Eclipse>Help>Install New Software and installed PDT 4.1 package (PDT_4_1_0 http://download.eclipse.org/tools/pdt/updates/4.1).

1. I created my first .php file

<?php
phpinfo();
?>

2. I want to Run (Run as CLI/Web Application)

It gives an error 'No PHP Executable defined'. I tried to define the Executable (Add > Serach and it could not find any php executables at all).

This is my question?

- Did I install php correctly? Is there more than just eclipse install such as downloading some other executable and install it directly on the PC and then the path gets updated (we update it) and then the executable will show?

Please provide me the necessary steps to execute my php.

Thank you,
Arthur.
Last edited by ArthurSamson on Thu Jan 12, 2017 11:40 am, edited 1 time in total.

element121
php-forum Fan User
php-forum Fan User
Posts: 606
Joined: Sat Jun 06, 2015 11:46 am
Contact:

Fri Jan 13, 2017 6:26 am

Not sure what the eclipse tools install for you, but you can install something like WAMPSERVER which will give you PHP and MySQL together.

To help other people get started, I wrote a few instructions here, with a link to WAMPSERVER:
http://element121.com/2016/02/13/how-to ... te-newbie/

Hope that helps,
Jon

ArthurSamson
New php-forum User
New php-forum User
Posts: 2
Joined: Thu Jan 12, 2017 11:02 am

Fri Jan 13, 2017 7:06 pm

Thank you for your reply. It is Eclipse neon release and using the "Install New Software" feature I have installed it. I get PHP perspective and the usual things to edit. But when it comes to executing it, something still not installed. Also I have already setup everything using Python,PyDev, Apache and MySQL. I don't know whether this new tool will screw up anything else, since all are in the same laptop.

Any idea?

Thanks,
Arthur.

Post Reply